Tog, båt og eventyr

Søndagene 7. juli, 14. juli, 18. august og 25. august 2024 arrangerer Krøderbanen den populære rundturen ”Tog, båt og eventyr” til eventyrmuseet Villa Fridheim. Reisen inkluderer damptog og en flott båttur på innsjøen Krøderen. Returen går med veteranbuss. Hele turen kjøpes på forhånd som én pakke.

Villa FridheimVilla Fridheim. Foto: Nina Djærff

Villa Fridheim

Villa Fridheim ble oppført i 1890-92 som landsted for trelasthandler Svend Haug og hans kone Thea Haug fra Drammen. Huset ble restaurert og gjenåpnet som eventyrmuseum i 1986, og det er i dag en av Norges best bevarte trebygninger. Den imponerende hallen er dekorert med store eventyrmalerier og utsiktstårnet ruver hele 30 meter over bakken. Huset består av ca. 40 forskjellige rom. I eventyrrommene er du omgitt av de kjente og kjære norske eventyrfigurene og i kjelleren er det et spennende eventyrmuseum og et lysmuseum. Villa Fridheim-trollet er en del av inventaret, og dukker gjerne opp når du minst venter det …

Servering

Kryllingen serveringI salongen på Kryllingen serveres god middag. Foto: Helge Lund

Rundturen kan kjøpes med eller uten forhåndsbetalt middag. Forhåndsbetalt middag serveres på M/S Kryllingen II etter avgang fra Krøderen brygge, og desserten serveres ved ankomst til Villa Fridheim. Fordelen med å forhåndskjøpe middag er at du da kan spise underveis på båtturen, og ha mere tid til å utforske Villa Fridheim.

Voksenmeny
Middag (to alternativer*):
  - Hjortegryte med poteter, rosenkål og viltsaus
  - Stekt ørret med poteter, agurksalat og rømmesaus
Dessert: Tallerken med assorterte kaker og kaffe/te med påfyll

Barnemeny
Middag: To wienerpølser med potetstappe
Dessert: Tallerken med barnas favoritter (sjokoladekake/muffins med litt bær og is) og saft

Drikke til middagen som mineralvann, øl og vin kan kjøpes ombord på båten. Tilbehør som tyttebærsyltetøy, ketsjup og sennep er tilgjengelig til alle rettene.

(*) Middagsalternativene velges som en del av billettkjøpet. Du kan samtidig gi beskjed om eventuelle matallergier eller andre ting vi bør være oppmerksomme på. Dersom du senere ønsker å endre på menyvalget, kan du gi beskjed på epost til innen kl. 12.00 onsdag før reisedagen.

For de som ikke forhåndskjøper middag, er det et enklere tilbud i Fru Theas kafe på Villa Fridheim. Der kan du kjøpe rømmegrøt, vafler, wienerpølser, karbonadesmørbrød, dagens påsmurte og diverse kaker.

Kryllingen II M/S Kryllingen II. Foto: Helge Lund


Reiserute

Reisen starter med damptog fra Vikersund kl. 12.15. Du kan alternativt starte turen med damptoget fra Krøderen kl.10.40. Damptoget ankommer Krøderen kl. 13.21, hvor det blir et opphold på en times tid. Deretter fortsetter turen med båten M/S Kryllingen fra Krøderen brygge kl. 14.20, med ankomst Villa Fridheim kl. 15.20. Retur fra Villa Fridheim med veteran NSB-buss kl. 17.20, til Krøderen kl. 17.40. For reisende fra Vikersund kjøres motorvogntog eller veteranbuss fra Krøderen kl. 17.50, med ankomst Vikersund hhv. 18.44 eller 18.20.

De to alternative reiserutene er som følger:

         Turstart på Krøderen kl. 10.40
 fra Krøderen st. (med damptog)   10.40
 til Vikersund stasjon 11.40
 fra Vikersund st. (med damptog) 12.15
 til Krøderen stasjon (**) 13.21
 fra Krøderen brygge (med båt) 14.20
 til Villa Fridheim 15.20
 fra Villa Fridheim (med buss) 17.20
 til Krøderen stasjon 17.40
        Turstart på Vikersund kl. 12.15
 fra  Vikersund st. (med damptog)   12.15
 til  Krøderen stasjon (**) 13.21
 fra Krøderen brygge (med båt) 14.20
 til Villa Fridheim 15.20
 fra Villa Fridheim (med buss) 17.20
 til Krøderen stasjon 17.40
 fra Krøderen st. (med motorvogntog) 17.50
 til Vikersund stasjon 18.44


Fra Krøderen stasjon og ned til Krøderen brygge må det beregnes en gangtid på 5-10 minutter.
Tilsvarende gangtid gjelder mellom Villa Fridheim og tilhørende brygge.

Kombinasjon med westernshow (**)

Søndagene 7. juli og 14. juli arrangeres det westernshow i “Deadwood City” på Kløftefoss i korrespondanse med 12.15-toget fra Vikersund. Det er fullt mulig å kombinere dette med tur til Villa Fridheim. De som velger å ta med seg westernshowet, går av damptoget fra Vikersund på Kløftefoss kl. 13.07. Etter showet går det veteranbuss direkte til Krøderen brygge fra Kløftefoss kl. 14.05. Ankomst Krøderen brygge kl. 14.15, i korrespondanse med båtavgangen kl. 14.20. Ved eventuell forsinkelse vil båten vente på overgangsreisende.

Merk: Billetter til westernshowet må kjøpes ved inngangen til «Deadwood City» og er ikke inkludert i rundturbilletten. Se her for nærmere informasjon om westernshowet.

Billettsalg og plassreservering

Billettpriser

Uten middagMed middag
Voksne 695,- 1015,-
Barn (4-15 år) * 360,- 515.-
Barn under 4 år 0,- 155,-
Honnør 560,- 880,-
Ledsager med bevis 0,- 320,-

Billettprisene inkluderer togreise, båttur, inngang på Villa Fridheim, retur til Krøderen med veteranbuss og billettavgift til Billetto.
Merk: Reiseinvitasjoner / fribilletter gjelder ikke for rundturene.
* = på Barnas dag 18. august er togreisen gratis for barn. Totalprisen for barn 4-15 år denne dagen er kr 220,- uten middag, og kr 375,- med middag

Billetter til hele turen forhåndskjøpes gjennom Billetto.
Kjøp av billetter med middag må gjøres innen kl. 12.00 onsdag før reisedagen.
Kjøp av billetter uten middag må gjøres innen kl. 12.00 lørdag før reisedagen.

Merk at kjøpte billetter kun gjelder for angitt dag, avgangstid og måltidstype.

Alle reisende må registrere seg før togavgang i billettsalget på utgangsstasjonen med fremmøte senest 20 minutter før togavgang. Dere vil da få utlevert egne togbilletter og rundturbilletter.

Kjøp billetter her

Klikk på fanene for ønsket avreisestasjon.

Dersom du skulle få problemer med å bestille via denne siden, kan du alternativt gå via sidene til Billetto.no.

Merk: Tog, båt og eventyr søndag 25. august med middag inkludert er utsolgt, og det er få billetter igjen på turene uten middag.
Dette gjelder begge turvariantene denne dagen, både fra Krøderen og fra Vikersund.

SkipperbevisOmbord i båten kan barna kan få styre M/S Kryllingen II og motta skipperbevis. Foto: A. Linnerud


Tilleggsinformasjon

Ytterligere opplysninger om kombinasjonsturene til Villa Fridheim kan du få ved å kontakte turkoordinator Anders Linnerud på tlf. 450 65 452 eller e-post:

 

Sist oppdatert 17.06.2024