Velkommen til Museet Gamle Vossebanen

Norges eneste bevarte veteranjernbane på hovedlinje med damplokomotiv og teakvogner.

IJG_02072017-1381.jpg

 

Velkommen til en ny sesong med Gamle Vossebanen!  

Gjennom 2021-sesongen kjører toget kjører den 10 kilometer lange strekningen mellom Garnes stasjon og Haukeland stasjon ettersom jernbanebroen over Hardangerveien er ødelagt. Gjennom søndagene i juni kjører vi med motorvognsettet (BM 86.60) og deretter kjører vi med damplokomitiv med teakvogner. Vi har avganger hver søndag fra midten av juni til midten av september. To avganger fra Garnes stasjon med oppmøte senest 11:00 og 14:00. 

I hele 2021 er det KUN påstigning fra Garnes. Det er derfor ikke mulig å gå ombord underveis, eller fra Haukeland. 

For å sikre effektiv smittesporing vil årets billetter kun kjøpes via TicketCo. Det blir dessverre ikke spisevogn i årets sesong, men den kommer sterkere tilbake neste år!

Billetter for hele sesongen kan kjøpes her: 

https://gvb.ticketco.events/no/nb

uk flag Tourist information

Travel information for English speaking passengers is available here: Tourist information

Ta en reise tilbake i tid med Museet Gamle Vossebanen ombord i vakkert restaurerte jernbanevogner i teak, trukket av et ekte damplokomotiv fra forrige århundre eller motorvognen vår fra 1950. Turen går i 2021-sesongen mellom Garnes og Haukeland og du er invitert!


Gamle Vossebanen en unik som Norges fjordbane. Veteranbanen går den 18 kilometer lange strekningen mellom Garnes stasjon og Midttun stasjon, og det er avgang hver søndag fra juni til midten av september. I år blir Haukeland endestopp fram til broen over Hardangerveien er gjennoppbygget. Vi kjører med ekte damplokomotiv, bygget i 1913 på Hamar, og teakvogner fra 1920- og 1930-tallet. Underveis på turen kan du oppleve et vakkert Vestlandslandskap når toget går gjennom fjordlandskapet, nær sjø og vann på den ene siden og bratte fjellsider på den andre.

Strekningen viser en unik variasjon i jernbaneanlegg og stasjoner, nøye tilpasset landskapet langs Sørfjorden og vassdraget med Haukelandsvannet, Søylevannet og Grimevannet. Her kombineres fjord, fjell og imponerende ingeniørkunst. Sitt ned, slapp av og nyt en deilig søndagsutflukt mens landskapet ruller forbi togvinduene. Ombord tilbyr vi våre passasjerer gode opplevelser og trivelig atmosfære.

Hjelp oss å rulle