Praktiske opplysninger for 2020

 


Her følger svar på en del spørsmål som ofte blir stilt om Krøderbanen. Se også i menyen for mer detaljert informasjon. Har du andre spørsmål, kan du sende en e-post til eller ringe oss på tlf. 32 14 76 03. Vi finner en løsning på det meste!

Når kjører togene?

Alle søndager fra 28. juni til 30. august 2020 er det kjøring av veterantog på Krøderbanen, mellom Krøderen og Snarum.

I tillegg kjører vi tog lørdag 8. august (togranhelgen) og lørdag 29. august (skumringstog). Merk at det i år ikke går veterantog til og fra Vikersund på grunn av pågående sporarbeider, men det er forbindelse med veteranbuss mellom Vikersund og Snarum.

Se egen side med rutetider for detaljer. Se her for vårt dagsprogram eller her for fullt sesongprogram for 2020

Er det mulig å parkere ved stasjonene?

Det er gratis parkeringsplasser både på Krøderen og Vikersund. Se detaljer under den enkelte stasjon. Det er også gratis parkering på Snarum og Kløftefoss.

Hva koster reisen?

Billettprisen er avhengig av alder og reisestrekning. Det er halv pris for barn (under 16 år) og redusert pris for honnører. Vi har også minigruppebillett for to voksne og inntil tre barn under 16 år. Barn under 4 år reiser gratis.

Se egen side med billettpriser for detaljer

Hvor kjøper vi billetter?

Billetter kjøpes før avgang på reisedagen på Krøderen stasjon eller Vikersund stasjon. Her er det betjent billettsalg.

Må vi bestille på forhånd?

Nei, med unntak av noen arrangementer (se under) så har Krøderbanen vanligvis ingen plassreservering. Større grupper (minst 20 personer) kan imidlertid reservere plasser. Ønsker du å reservere, vennligst send en e-post til i god tid før avreisedagen.

For tograndagene (8. og 9. august) er det forhåndssalg av billetter hos Ticketmaster, noe vi anbefaler pga. stor pågang av reisende. Det er også forhåndssalg av billetter for rundturene Tog, båt og eventyr og Båt og tog. Eventuelle restbilletter kan kjøpes på reisedagen.

Har dere servering?

På reisedagene kan vi tilby kiosk og utekafeteria på Krøderen stasjon, med bl.a. mineralvann, is, nystekte vafler, pølser og kaffe. På Vikersund stasjon er det åpen kiosk før veteranbussen har avgang, med bl.a. kaffe, mineralvann og is. Begge steder tilbys et utvalg av suvenirer. I tillegg er det kiosk i Deadwood City når det er westernshow.

For de som deltar på rundturene til kråkeslottet og eventyrmuseet Villa Fridheim vil det også være servering på båten (kun forhåndskjøpt) og på Villa Fridheim.

Har dere tilbud til rullestolbrukere?

Vi har mulighet til å ta med brukere med manuelle rullestoler i enkelte togavganger. Plass for dette må reserveres på forhånd. Vennligst send en e-post til i god tid før avreisedagen.

Kan jeg ta med hunden?

Alle snille og veloppdragne hunder er velkommen til å være med på reisen. Det koster ikke noe ekstra,  men vi forutsetter at hunden ligger i ro på gulvet under reisen og ikke er til sjenanse for medreisende.

Sist oppdatert 29.02.2020