Praktiske opplysninger for 2022


Her følger svar på en del spørsmål som ofte blir stilt om Krøderbanen. Se også i menyen for mer detaljert informasjon. Har du andre spørsmål, kan du sende en e-post til eller ringe oss på tlf. 32 14 76 03. Vi finner en løsning på det meste!

Når kjører togene?

Alle søndager fra 26. juni til 28. august 2022 kan du oppleve en avstressende togreise i tidsriktig miljø på Krøderbanen. I tillegg kjøres tog lørdag 6. august (togran), lørdag 13. august (150-års jubileum) og lørdag 20. august (skumringstog på kvelden).

Se egen side med rutetider for detaljer. Se her for fullt sesongprogram for 2022.

Er det mulig å parkere ved stasjonene?

Det er gratis parkeringsplasser både på Krøderen og Vikersund, se detaljer her. Det er også gratis parkering på Sysle, Snarum og Kløftefoss.

Hva koster reisen?

Billettprisen er avhengig av billettype og reisestrekning. Det er tilnærmet halv pris for barn (under 16 år) og redusert pris for honnører. Vi har også minigruppebillett for to voksne og inntil tre barn under 16 år. Barn under 4 år må ha egen billett, men betaler kun billettavgift kr 19,-.

Se egen side med billettpriser for detaljer

Hvor kjøper vi billetter?

På de fleste togavgangene er det obligatorisk med forhåndskjøp av billetter. Det samme gjelder for rundturene «Tog, båt og eventyr» og «Båt og tog». Billetter kjøpes hos Ticketmaster, via vår billettside.

De reisende velger selv hvor de vil sitte i toget. Større grupper (minst 20 personer) kan få tildelt bestemte plasser i toget ved å sende en E-post til i god tid før reisedagen.

For avganger uten obligatorisk forhåndskjøp kan billetter kjøpes før avgang på reisedagen på Krøderen og Vikersund stasjon. Vi tar forbehold om at noen turer kan være utsolgt.

Merk at alle må gå innom billettsalget på stasjonen selv om de har forhåndskjøpt billett. Her får man utdelt egne togbilletter av den gamle typen og aktuelle informasjonsskriv. Billettene framvises i toget ved kontroll og kan beholdes som en suvenir etter reisen. Vær ute i god tid for å unngå kø, seneste frammøte er 30 minutter før togavgang.

Nærmere informasjon om billettkjøp finner du her.

Har dere servering?

På reisedagene kan vi tilby kiosk og utekafeteria på Krøderen stasjon, med bl.a. mineralvann, is, nystekte vafler, pølser og kaffe. På Vikersund stasjon er det åpen kiosk før togavgangene, med bl.a. kaffe, mineralvann og is. Begge steder tilbys et utvalg av suvenirer. Damptogene har kioskvogn med enklere servering. I tillegg er det kiosk i Deadwood City når det er westernshow.

For de som deltar på rundturene Båt og Tog eller Tog, båt og eventyr, til kråkeslottet og eventyrmuseet Villa Fridheim vil det også være servering på båten (kun forhåndskjøpt) og på Villa Fridheim.

Hva kjører dere med?

Årets damptog vil normalt bestå av følgende lokomotiv og vogner (klikk på linkene for presentasjon):
Damplok 225vogn 65, vogn 86vogn 220 og vogn 686. På jubileumsdagen lørdag 13. august vil det kjøres med andre vogner.

Motorvogntogene vil bli kjørt med motorvogn type 91 og styrevogn eller med enkel motorvogn type 87.

Har dere tilbud til rullestolbrukere?

Vi har mulighet til å ta med brukere med manuelle rullestoler i enkelte togavganger. Plass for dette må reserveres på forhånd. Vennligst send en e-post til i god tid før reisedagen.

Kan jeg ta med hunden?

Alle snille og veloppdragne hunder er velkommen til å være med på reisen. Det koster ikke noe ekstra, men vi forutsetter at hunden ligger i ro på gulvet under reisen og ikke er til sjenanse for medreisende. Vi anbefaler ikke å ta med hund inn på westernshowet eller på tograndagene, siden de der kan bli skremt av høye lyder.

Sist oppdatert 15.08.2022