Praktiske opplysninger for 2021


Her følger svar på en del spørsmål som ofte blir stilt om Krøderbanen. Se også i menyen for mer detaljert informasjon. Har du andre spørsmål, kan du sende en e-post til eller ringe oss på tlf. 32 14 76 03. Vi finner en løsning på det meste!

Når kjører togene?

Alle søndager fra 27. juni til 29. august 2021 er det kjøring av veterantog på Krøderbanen, mellom Krøderen og Snarum.
Merk at det i år ikke går veterantog mellom Vikersund og Snarum på grunn av pågående sporarbeider, og det er heller ikke bussforbindelse fra Vikersund til Krøderbanen. Se egen side med rutetider for detaljer.

Hva kjører vi med?

Årets damptog vil normalt bestå av følgende lokomotiv og vogner (klikk på linkene for presentasjon):
Damplok 11 "Ulka", Vogn 686, Vogn 102 og Vogn 220

Følger dere smittevernreglene?

Krøderbanen følger gjeldende smitteverntiltak. Antall reisende i togene er redusert. Alle reiser begynner på Krøderen stasjon, det er ikke anledning til å starte turen fra underveisstasjoner. Det selges derfor kun tur/returbilletter til alle avganger. De reisende beholder samme plass i toget under hele reisen. Billetter må kjøpes på forhånd hos Ticketmaster. Vi plasserer de reisende i toget slik at det blir god avstand mellom de ulike reisegruppene, og vi har utvidede renholdsrutiner. Vi ber våre besøkende om å bruke munnbind der det ikke er mulig å overholde en meters avstand til andre reisende. Oppmøte er senest 20 minutter før avgang på grunn av pålagt registrering av alle reisende. Registreringen skjer i billettsalget på Krøderen stasjon.

Er det mulig å parkere ved stasjonen?

Det er gratis parkeringsplasser på Krøderen.

Hva koster reisen?

Billettprisen er avhengig av alder og reisestrekning. Det er halv pris for barn (under 16 år) og redusert pris for honnører. Vi har også minigruppebillett for to voksne og inntil tre barn under 16 år. Barn under 4 år reiser gratis.

Se egen side med billettpriser for detaljer

Hvor kjøper vi billetter?

Alle billetter må kjøpes på forhånd, se informasjon på billettsiden.

Må vi bestille på forhånd?

Ja, på grunn av smittevernreglene må alle billetter i år bestilles og betales på forhånd. Merk at kjøpte billetter gjelder for en bestemt avgang, og kan ikke benyttes på andre avganger dersom disse er fulltegnet. Merk at oppmøte er senest 20 minutter før avgang på grunn av pålagt registrering av alle reisende. Se informasjon på billettsiden

Har dere servering?

På reisedagene kan vi tilby kiosk på Krøderen stasjon, med bl.a. pølser, vafler, kaffe, mineralvann og is. Vi selger også et utvalg av suvenirer. Se nærmere informasjon om tilbudet på denne siden.

Kan jeg ta med hunden?

Alle snille og veloppdragne hunder er velkommen til å være med på reisen. Det koster ikke noe ekstra, men vi forutsetter at hunden ligger i ro på gulvet under reisen og ikke er til sjenanse for medreisende.

Sist oppdatert 14.08.2021