Artikkelindeks

Lørdag 13. september var det stor aktivitet og mange innom Råstad stasjon da Råstad Stasjons Venner arrangerte Åpen stasjon.  NJK Vestfold deltok med modelljernbane og en salgsavdeling med velassortert utvalg av bøker og kalendere. 

Arrangementet var i utgangspunktet markedsført som Råstad-dagen, slik den gjennom flere år hadde blitt gjennomført med ulike utstillere.  En rekke ulike utstillere hadde blitt tilbudt utstillingsplass, men tilbakemeldingen var nedslående - av 15-20 utsendte invitasjoner kom det kun tilbakemelding fra to-tre.  Først ble det bestemt å avlyse, men etter litt diskusjon ble det enighet om å gjennomføre arrangementet som Åpen stasjon, med Råstad Stasjons Venner og Norsk Jernbaneklubb lokalavdeling Vestfold som eneste aktører.  Det gjorde at stasjonen og jernbaneinteressen fikk all oppmerksomhet.  Oppsummeringen av dagen viste at dette var et vellykket foretagende, noe som absolutt frister til gjentagelse.

Men nå til dagen slik den forløp.  Vi starter inne.

Det gjøres klart til dagens innrykk - Johan Svorstøl (t.v.) og Kjell Navestad ser at alt er på plass og klart til å motta besøkende.

Märklin-delen fikk besøk av Kjell Navestads svenske Da-lok, her trekkraft for et lite persontog.

På veggen har en hylle kommet på plass, fylt med høyverdig litteratur - jernbanelitteratur.  Det som ikke fant plass på veggen, ligger på et bord.  Da er alt klart! Solen stråler, det blir en flott dag! 

 

Ute var det også klart til å ta imot hordene.

Ole Jonny Flateby (t.v.), Tom Hansen, Svend-Erik Larsen og Finn Bolt-Hansen er på plass og nyter det flotte være i fulle drag. 

Et viktig telt - serveringsteltet!  Her er alt klart for å by på kulinariske gleder som vafler og pølse i brød.  Eller i lompe.

-Værsågod, hva kan vi friste med?  Til høyre vinduet til lokalavdelingens mj-rom, under vinduet henger banneret som forkynner at Norsk Jernbaneklubb lokalavdeling Vestfold er i farten.

Da venter vi på storinnrykket.

 

Inne igjen, lokalavdelingen tiltrekker seg oppmerksomhet.

Modelljernbane har en magisk kraft på både liten og stor … 

Et Signatur-tog kommer rundt svingen.  Eller type 73A som det vel heter ...  Uansett, med lys og lyd er det en oppmerksomhetsskaper.

Ole-Jonny Flateby ser toget gå, Stefan Bårli Hansen har full kontroll.  Og solen sender sine lyse og varme stråler inn i rommet ...