Lørdag 10. desember ble det satt en verdig strek for lokalavdeling Vestfolds medlemsaktiviteter i 2011, ved at det etterhvert tradisjonelle julemøtet med servering av julemiddag ble avholdt.  Dette var fjerde gang julemøtet ble arrangert, og med 18 påmeldte var det en "rekord" hva gjelder deltagelse.  Neste gang kan nettopp du bidra til at den "rekorden" faller.

Gjermund Hansen, lokfører i CargoNet, sørget for kveldens underholdningsinnslag.  Men han slapp først til etter julemiddagen.

Bordet er dekket, det er klart til fest.

Mens man venter på å få sette seg til bords, tar man plass i salongen.

Så er maten klar, hver og en tar sin tallerken og forsyner seg selv på kjøkkenet hvor maten står klar.

Maten er servert, roen har senket seg.

Hovedretten, tradisjonell juletallerken med ribbe, medisterpølser og -kaker og alt det tilbehøret som naturlig hører med, nærmer seg ferdig.  Og mannsdominansen er påtagelig ...

Gjermund Hansen, kveldens underholdningsansvarlige, har funnet seg til rette ved middagsbordet (tredjemann fra høyre).  Før han kan slippe til er det dessert - iskake.

Morten Pisani (til høyre) sørget også dette året for det pent oppdekkede bordet.  Det var som tidligere år også hans fortjeneste at vi andre kom til et lokale hvor det var fyr i ovnen, kaffe og tevann på kannene - i det hele tatt var alt som skal til for en hyggelig kveld vel ivaretatt.

Middag og dessert er spist, det er klart for den mer lødige delen av samværet.  Mens bordet ryddes og oppvasken anbringes i buken til innretningen som besørger slikt, ble lerret satt opp og det ble klargjort for bildevisning.  Med tilgjengelig kaffe, te eller annet ufarlig drikke, var det bare å sette seg til rette og nyte bildene som dukket opp foran ens uskyldsblå.

Middag og dessert er fortært, nå er det Gjermunds tur.  Vi ble tatt med på tur med CargoNet fra Alnabru til Bergen, vi var med på Norsk Jernbaneskoles virksomhet i området rundt Hønefoss, og fikk smakebiter fra ulike oppdrag for Norsk Museumstog og Krøderbanen.

Gjermund er en travel mann, da kan en kalender komme godt med.

Ettersom det snart er jul, hva passer vel bedre enn et skjønnsomt utvalg juleøl.  (Det må understrekes at det ikke var noe sterkere enn te i koppen til Jonny som sitter i sofaen i bakgrunnen til venstre ...)

Hans Morten Tamnes (til venstre), avdelingens leder, takker Gjermund Hansen for hans bidrag i ord og bilder.

Om et år er det ganske sikkert en ny juleavslutning.  Kommer du?