Dette årets medlemsmøter ble innledet med et besøk av herrene Helge Lindholm og Petter Nyborg, også kjent som Helter Lindborg ...

Temaet var Nyborg Tours, som er som en institusjon å regne når det gjelder arrangering av jernbanerelaterte turer til nære og ikke fullt så nære områder.  De som hadde funnet veien til Råstad denne lørdags ettermiddagen i januar, ble overøst med en uendelig rekke gode argumenter for å bli med på fremtidige turer.  Foredragsholderne er gode på såvel bilder som verbale fremstillinger.

Basert på det vi fikk se og det vi ble fortalt, er det helt klart at det ikke finnes noen god grunn til ikke å bli med på en slik tur om man har anledning til det.

En liten detalj:  Selv i midten av januar er det utfordrende å arrangere et medlemsmøte en lørdag ettermiddag, særlig når det er behov for å ha det mørkt innendørs.  Altså måtte vinduer blendes.  At startkabler tilfeldigvis ble brukt som gardinklyper innebar ikke at det var problemer med å få start på de tilreisende.  Absolutt ikke.  De var så absolutt utstyrt med selvstartere ...

Helge Lindholm fører lysbildefremviseren med den største selvfølgelighet, til høyre står Petter Nyborg.

Helter Lindborg er kjent som ølhunder, hva var vel mer naturlig enn å la de få noen gode smakebiter av gjæret brygg som takk for innsatsen.  Petter Nyborg strekker hals fra sin plassering på vedkassen, mens Helge Lindholm tar et bestemt grep om posen.

Dette var altså starten på NJK Vestfold-året i 2010.  Slutten ble ikke så mye annerledes, mer om det et annet sted på denne siden.