Velkommen til Krøderbanen!

Juletog og julegrantenning

Motorvogn 87.03 i vinterlandskapJuletoget kjøres i år med motorvogn type 87. Foto: Gjermund Hansen


Krøderbanen inviterer til juletog søndag 28. november. Det vil bli flere turer med motorvogn mellom Krøderen og Kløftefoss, og kl. 16.00 blir det julegrantenning på Krøderen stasjon.

Se her for nærmere informasjon om juletogene.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Her kan du se fra sommersesongen 2021:

Alle søndager fra 27. juni til 29. august 2021 kan du oppleve en avstressende togreise i tidsriktig miljø på Krøderbanen. Veterantog med damplokomotiv og gamle teakvogner trafikkerer museumsjernbanen fra Krøderen i Buskerud. Damptogene kjøres etter faste rutetider mellom Krøderen og Kløftefoss/Snarum og er åpne for alle.

Her kan du se vårt sesongprogram.

Veibeskrivelse til Krøderen stasjon og informasjon om parkeringsmuligheter finner du her.
Informasjon om serveringstilbud og fasiliteter på Krøderen stasjon finner du her.
Har du andre spørsmål? Sjekk siden Praktiske opplysninger.

2005-Krderen-stasjon-1.jpg


Krøderbanen ble åpnet i 1872 som smalsporbane og ble ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Som NSB-bane ble den nedlagt i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen. Både rullende materiell og faste installasjoner langs linjen er holdt i en tidsriktig stil. Krøderbanen er også et senter for restaurering og vedlikehold av musealt jernbanemateriell. Kjørestrekningen er i år begrenset på grunn av pågående sporarbeider.

Krøderen stasjon er fredet som teknisk kulturminne, og her finner du alle de gamle installasjonene fra damptiden. Under oppholdet kan du i tillegg nyte forfriskninger fra kiosken eller bare rusle rundt på området og la deg henføre av stemningen fra 1920-tallet.

Sist oppdatert 07.11.2021