Sesongåpning 2021

Førstkommende søndag 27. juni er det sesongåpning på Norges lengste museum. Etter en stor innsats med rehabilitering av sporet, kan du igjen ta en søndagstur med damptoget helt til Snarum stasjon.

ulketog kloftefoss                                 Ulka ut fra Kroderen
Søndag blir det sesongåpning på Krøderbanen med damptog mellom Krøderen og Snarum.

Foto: Henning Hagen (til venstre) og Helge Lindholm.

Damptoget har avgang fra Krøderen kl. 11.00, 13.10 og 15.00. Den midterste avgangen går til Kløftefoss, mens de to øvrige kjøres helt til Snarum og tilbake.

Togbillettene må i år forhåndskjøpes hos Ticketmaster. Dette er for å sikre at vi har god plass til alle som kommer på de enkelte avgangene. Lenker til billettsalgssidene finner du her.

Stasjonsmuseet på Krøderen holder åpent på kjøresøndagene, med både suvenirbutikk og utekafeteria i stasjonsparken. Her finner du både vanntårn, lokomotivstall, svingskive og godshus med utstillinger, og du kan nyte stemningen på en jernbanestasjon slik det kunne være for nærmere 100 år siden

Vi kan i år også tilby rundturer med damptoget, båten M/S Kryllingen II og veteranbuss. Disse kjøres søndagene 11. juli, 18. juli, 15. august og 29. august. Turbeskrivelser og informasjon om billettkjøp finner du her:
- Tog, båt og eventyr
- Båt og tog

Nærmere informasjon om sesongåpningen og sommerprogrammet finner du på nettsidene kroderbanen.no.

Publisert 22.06.2021