Forum og Databaser

I menyen finner du linker til Forum og de mange databasene som NJK vedlikeholder.

Forumet "Stasjonen" er et virtuelt møtested for jernbaneinteresserte. Her diskuteres både allmenne jernbanespørsmål og foreningssaker. Forumet består av flere rom. Som gjest har du tilgang til de åpne rommene, som medlem får du tilgang til flere.

Stasjonsdatabasen er en oversikt over samtlige ekspedisjonssteder (expst) ved norske jernbaner som er eller en gang i historien har vært betjent, enten ved personer på stedet eller fjernstyrt. 

Med NJK-medlemskap vil du få tilgang til bildene i stasjonsdatabasen i største mulige oppløsning. Ikke-medlemmer vises bare små versjoner av bildene.

Materielldatabasen består av flere tusen bilder og masse opplysninger om fortrinnsvis norske lokomotiver og vogner. De fleste bildene har de som bruker dette nettstedet tatt selv, og delt med oss her. I tillegg finnes det eldre historiske bilder her også - alt sammen av tog, lok og vogner.

Med NJK-medlemskap ville du kunne se langt flere bilder i materielldatabasen. Ikke-medlemmer vises bare inntil tre bilder for hver enhet

Fotosamlingen inneholder så godt som samtlige bilder som er blitt lastet opp til NJKs server opp igjennom årene. NB: Krever pålogging, kun for medlemmer.